D.A.N.C.E



Må ha spelats intill oändlighet under våren och sommaren, men jag älskar den fortfarande. Dessutom är videon grym.

STAGE PERSONA

Modeblogg är ett enligt mig helt sanslöst uttjatat koncept som ärligt talat mest gör mig irriterad. Själv är jag är totalt ointresserad av vad Ebba från Linköping har på sig en torsdag, och troligtvis (eller förhoppningsvis) är hon totalt ointresserad av mig. Streetstylebloggar funkar när inspirationen sinar, och då är thecobrasnake min favorit. Idag snubblade jag över en annan som jag verkligen fastade för. Put Feet First heter den och sätter som namnet förtäljer fötterna, dvs skorna i fokus. I like.

Idag är jag grymt sliten. Efter pluggpremiären blev den stan med Helenax2, Erik, Jacob och Joanna. Mådde inte kalas alls, utan var mest sänkt så vid tretiden tog jag mitt pick och pack och begav mig hem till sängen. Här har jag varit parkerad sedan dess, utan någon plan på att resa mig inom den närmaste framtiden. Men till klockan sju ska jag vara uppe. För då har vi första bandrepert sedan innan sommaren och det vill jag inte missa för allt i världen.

PLAYLIST

  • The Knife - Kino
  • SMK - Hänt
  • The Embassy - Lurking
  • Fibes, oh Fibes! - Last Party
  • M.I.A - Paper Planes
  • CocoRosie - Sunshine
  • The Long Blondes - Polly

BYE BYE LITTLE MONKEY

Är det okej att gå och lägga sig klockan halv åtta på en söndag? Jag hoppas det, för nu är jag så trött att jag nästan börjar gråta. Gårnatten var helt galen. Jag, Helena och ett gäng killkompisar började kvällen hos mig med varsitt glas rödvin. Sedan åkte jag och H in till stan, gjorde Stureplan och avslutade med att se soluppgången från Slussen. En helnatt med andra ord, men en riktigt trevlig sådan. Nu ska jag som sagt snart sova, och imorn är första skoldagen. Är förvånandsvärt förväntansfull.

TODAY'S PLAY:

image31

Jamie T, as always. Sitter i morgonrock och dricker en vaniljlatte, är halvvägs i projektet att göra mig iordning för att gå ut och kalasa ikväll. Under dagen har jag hängt med en kompis, åkt longboard och snackat skit. Fabulous.

05:29



Kan inte sova. Har blivit en riktig nattuggla på gamla dar, vaknar mitt i natten och kan inte somna om. Langar därför grymma videon till grymma låten Suicide med The Slaves, en riktigt nostalgitripp tillbaka till galet drag på stora dansgolv och Hultsfred 2006. Mjao.

Så på V34


1. Irina Lazareanu. Jag brukar inte vara typen som hakar upp sig på modeller, bryr mig ärligt talat mest om kläderna som sitter på dem, men Irina är så sjukt snygg att inte ens jag lämnas oberörd. Go hot girl-drummers!


2. American Apparel på Götgatan. Inget mer tjafs med den sega hemsidan och dyr frakt. AA har kommit hem.


3. Fritz's Corner levererar alltid schysstaste banden och den skönaste stämningen, oavsett om det är på stockholmsterassen eller Debaser. Sommarens guldkorn.


TODAY'S PLAY:

image27
Lilly Allen - Alfie

JUVELEN

JUVELEN
JUVELEN/JONAS PETTERSSON
Hunkigt enmanspojkband/det nya svarta

Älskar honom lika mycket nu som jag gjorde för ett halvår sedan, och nästan lika mycket som jag gjorde på svettiga Stora Dans på Hultsfred tidigare i somras. Det är ett bra betyg.

Myspace

THIS IS WHY I'M HOT

Lite randomfacts sådär, om mig dårå. Något måste man ju bjuda på.

[X] ÄR 175 CENTIMETER LÅNG
[X] HAR TVÅ FÖRÄLDRAR
[X] OCH EN LILLEBROR
[X] DAVID BOWIE = GUD
[X] SPELAR I ETT BAND
[X] BAS NÄRMARE BESTÄMT
[X] SPELAR ÄVEN GITARR OCH PIANO, MEN MERA SPORADISKT
[X] GÅR SAM/KULTUR PÅ GYMNASIET
[X] DET ÄR GRYMT
[X] MEN IBLAND ÖNSKAR JAG ATT JAG HADE VALT TEATER ISTÄLLET
[X] EFTERSOM DET ÄR MIN STÖRSTA PASSION, JÄMTE MUSIKEN
[X] HAR GRYMT SNYGGA VÄNNER
[X] MEN TYVÄRR INGEN SNYGG POJKVÄN
[X] ÄR ÄNDÅ RÄTT NÖJD MED SINGELLIVET
[X] ÄVEN OM DET KAN BLI LITE VÄL TORRT IBLAND
[X] ÄLSKAR ATT LÄSA OCKSÅ
[X] ÄVEN OM DET ÄR SÄLLAN JAG TAR MIG TID TILL DET
[X] ÄR ÖVERHUVUDTAGET RÄTT KULTURSNOBBIG
[X] MAKE MUSIC NOT MUSCLES!
[X] LIDER AV STÄNDIGA EKONOMISKA SVÅRIGHETER
[X] MYCKET BEROENDE PÅ MIN OHÄMMADE PASSION FÖR KLÄDER
[X] MEN SEDAN KOSTAR DET JU ATT HA KUL OCKSÅ
[X] OCH ATT HA KUL, DET ÄR ROLIGT

TODAY'S PLAY:

image25

WE'RE GOING TO DIE

YOU'RE WITH ME

Herregud vad jag är sömnig! Natten kom att bli lång, först spatserade jag och några vänner Götgatan fram, träffade bekanta, spanade in American Apparell mm. Sedan slöt vi upp med några andra kompisar som varit på visning och promenerade till Hilde, där vi socialiserade och lekte charader. Riktigt trevligt. Hem till ön styrde vi vid ett-tiden, men inte hem till sängen utan till en fest som visade sig vara totalt spårad. På kalaset träffade vi iallafall Douglas och gick hem till honom en stund. Väl hemma långt in på sena natten kunde jag inte somna, utan underhöll mig istället med att kolla på Vänner och dricka te. Imorse bar det av till mormor och morfar för att fira en födelsedagskusin. Med andra ord har jag inte fått helmycket sömn inatt, och det börjar jag känna av nu. Håller på att somna sittande men måste rycka upp mig, för nu ska jag äta middag med en gammal barndomsvän. Will catch up.


DON'T YOU LET ME GO TONIGHT

howd. Sitter och knäpper på mig ett par ankelboots, för första gången sedan jag vet inte när. Det är lustigt med sådana där kortvariga trender, men jag ger inte upp. Såg just en bild på Cory Kennedy i störigt snygga chokladbruna, och blev inspirerad. Själv bär jag upp mina gråa med senapsgula strumpor, jeansshorts och wayfarers. På tal om trender.. isch. However. Nu ska jag in till stan tillsammans med Kat, och ikväll blir det Block Party. Ska bli kul att komma ut.


MUSIC RIGHT NOW

image22
COCOROSIE



De amerikansk-franska systrarna Bianca och Sierra Casady bildar CocoRosie, och har själva refererat till sin musik som kristen rap. Deras unika sätt att utgå från folkmsik och sedan skruva det med hjälp av hiphopbeats och elektroniska ljud placerar duon i en genre för sig, och har vunnit dem både kritikernas och publikens hjärtan. Även jag är helt hooked på deras sköna rytmer, fuckade texter och snygga videos.

Bandet har varit i Sverige två gånger, första gången år 2005 och senast på Way Out West förra veckan.

Allt som allt har Coco Rosie släppt fyra skivor varav den senaste, The Adventures of Ghosthorse & Stillborn kom ut tidigare i år.




All those beautiful boys
Pimps and queens and criminal queers
All those beautiful boys
Tattoos of ships and tattoos of tears



Myspace

Se videon till senaste singeln Rainbowarriors här




...

THE KING IS DEAD

elvis
Idag är det 30 år sedan Elvis Presley checkade ut från jordelivet, ett jubileum som i alla fall jag tänker fira med partaj, höftgung och rock 'n roll.

As the snow flies, on a cold and gray Chicago mornin', a poor little baby child is born,
in the ghetto.

Så på V33


1. CocoRosie har promenerat rakt in i mitt hjärta och norpat en hedersplats. Mer om detta kommer framöver, jag lovar.


2. Polaroidbilder är sjukligt ballt. En sån kamera skulle vara grymmaste födelsedagspresenten, men så länge fuskar jag fram mina egna bilder på datorn.



3. Den vrål-heta David Hasselhoff t-shirten från UO som jag tyvärr inte får tag på någon bild på. Det absolut snyggaste klädesplagget jag sett (och jag har sett många), ska köpa den så fort jag får pengar.

DAGENS MUSIK:

ED HARCOURT
If I came back from the grave for a while, would you could you make a dead man smile?

Från ingenstans dök han upp i mitt huvud idag, Ed Harcourt. Enda sedan pappa gav mig skivan Strangers i julklapp (kan det ha varit 2004?) har jag varit hooked. Få skivor har snurrat så regelbundet i min stereo som den, med avbrott på månader men ett alltid lika glatt återseende därefter. Ändå blev jag lite förundrad när jag helt plötsligt kom att tänka på honom idag, och eftersom lurarna till min ipod har gått sönder hade jag inte möjlighet att lyssna förrän när jag kom hem för drygt en timme sedan. Tillsammans med bror min drack jag en kopp te till tonerna av 'This One's For You' och kände det som om en pusselbit föll på plats inom mig. Att han stod för dagens musik var solklart, och jag satte mig vid datorn för att skriva detta inlägg. Gick in på Google för att se om jag kunde hitta något kul fakta om killen och hajade till ordentligt när jag såg att han idag fyller 30 år. Lite kusligt nästan, det var som om jag kände det på mig. Där byggde vi en bro Ed Harcourt, gratulerar på födelsedagen.

OH MY T V C ONE FIVE

Tuff tuff. Ligger i sängen och försöker sova, vilket hittils inte har gått något vidare. Kom hem vid tvåtiden, har suttit uppe på ett berg och druckit te och snackat skit med ett gäng tjejkompisar. Grymt mysigt, speciellt eftersom jag för tillfället är på riktigt slacker-humör. Lite dålig timing nu till modeveckan kan tyckas, men så är det. Skolan börjar om två veckor, och tills dess ska jag bara slappa. Men på fredag ska jag på Block Partyt. That I know for sure.


MAN OF THE DAY

image16
Dizzee Rascal
Född 1985
London
Diskografi: Boy in da Corner (2003), Showtime (2004) & Maths & English (2007)

Myspace

PLAYLIST

  • Hot Knives - Bright Eyes
  • Operation - Jamie T
  • Get Up - Fibes, Oh Fibes!
  • The Man of Metropolis Steals Our Hearts - Sufjan Stevens
  • And I Found This Boy - Maia Hirasawa


DON'T STOP ME NOW

Back from Jesus-Camp, har haft det klockrent bra. Nu är jag trött, ensam och luktar illa. Som tur är kommer min älskade Katarina snart och håller mig sällskap, annars skulle jag nog deppa ner mig i saknad efter mina små confirmands som jag vant mig vid att ha tätt intill mig de senaste veckorna. För övrigt så lyssnar jag på Lykke Li. Hon är ball, speciellt låten Tonight fastnar direkt. Lyssna på Lykke Li här. Allt från mig tills vidare. Gullepuss.


RSS 2.0