FO SHIZZLE

Underbara, efterlängtade höstlov. Nu ska jag bara ta de lungt och inte göra någonting. Eller lite saker har jag att ta itu med. Öva lite repliker, plugga historia och fotograferas med resten av bandet ska hinnas med. Bara roliga saker med andra ord, och så en hel del slapp, sömn och fest på det. Sätter ribban redan nu med te och Morden i Midsomer, och en liten rapport av veckan som gått.

Veckans
Musik: Modest Mouse har haft monopol på denna vecka, utan tvekan. Vissa av låtarna på nya skivan är kalas.
Läsning: Just nu håller jag på att läsa Candide av Voltaire, och just nu så älskar jag den.
Smakvärdhet: Mojos "nydumpad"-brownies som jag och Helena introducerade några vänner från Dalarna för igår.
Sevärdhet: Fortfarande galet på för Skins. Annars har det varit dåligt med såväl film/tv som konst och teater denna vecka.

MITTWOCH



Någonting är fel, jag vet. Men helt plötsligt blev jag så jäkla pepp för låten Cheek To Cheek med Sahara Hotnights. Jag har alltid haft någon form av hatkärlek till dem, men nu fick den helt utan förvarning för sig att blossa upp till något närmast höviskt. Så det är vad jag trallar på, samtidigt som jag försöker slå in rätt så
ointressanta fakta om skolastiken inför morgondagens kultur- och idéhistoriaprov.

DAGENS SKIVA:

image67
THE HIVES - THE BLACK AND WHITE ALBUM

DASHBOARD

image66

Igår var jag på Martin Parr-utställningen på Kulturhuset. Jag älskar verkligen hans bilder, speciellt de från "The Last Resort" och "Japanese commuters". Grymt sevärd utställning. Bilden ovan är självklart en av hans, min personliga favorit närmare bestämt. Nu borde jag egentligen hålla på med hundra nödvändiga men skittråkiga saker, bland annat att impregnera skor, göra läxor och städa rummet, men istället sitter jag och rockar Proud Mary på akustisk gitarr. Välkomna hem till mig på spontan-konsert.

PLAYLIST

  • Jens Lekman - A Postcard to Nina
  • Curtis Mayfield - (Don't Worry) I There's a Hell Below, We're All Going to Go
  • Arcade Fire - Intervention
  • The Hives - Tick Tick Boom
  • Eric Clapton - The First Cut Is The Deepest

ALL THIS LOVE

Helvete, har försovit mig så jäkla grovt. Nu behöver jag ändå inte gå till skolan förrän till kl två, för Historia och gympa. Slår ihjäl lite tid genom att dansa runt till The Similou och försöka tagga till. Cheers.



MY FRIEND JACK

Jag skulle så gärna vilja ha världens schysstaste blogg. Jag har värsta bilden av exakt hur den skulle se ut, och vad den skulle innehålla. En livsstilsblogg med den perfekta mixen av bra musik, schyssta fester, böcker, film och lite mode, samt en del sköna anekdoter och tankar från mig (för i min fantasi-blogg-värld uppskattar alla självklart min långsökta humor). Vad är det då som hindrar mig? Grym musik pysslar och lyssnar jag på för jämnan, och roliga fester och bra böcker har jag inte heller direkt brist på. Samma sak gäller för skruvade tankekedjor och dålig humor. Det enda som egentligen saknas är tiden, och ofta även motivationen. Egentligen har jag ju inte ens försökt. Äh, nu ska jag sluta svamla och berätta lite om..... ja, det blir väl en harang om helgens festligheter iallafall.

På fredagen var jag hemma hos en kompis i Sickla och drack vin och lyssnade på musik med en samling pretto musiker i sina mid-20's. Meningen var att vi skulle dra ut, men vi hade så trevligt att vi sköt upp det ända till en av grannarna stormade in i lägenheten iförd morgonrock och tofflor och skrek att vi var tvugna att vara tysta. Då tog vi en taxi till Debaser och dansade till stängning. Lördagen spenderades i loungens tecken, med goda vänner och Skins. Söndagen såg väl ungefär likadan ut, bara folket var utbytt. En kul&najs helg med andra ord. Idag var en sådan där helt vanlig skoldag som jag knappast kommer minnas om ett år eller ens fram till helgen. Dock var idag dagen då jag upptäckte the hotness hos en kille i min klass. Antagligen 'the hotness' enbart ett fantasifoster, som en produkt av att gå i en klass med fem killar, varav två är två av mina bästa killkompisar, men man vet ju aldrig. Kommer garanterat catcha upp på det här. Förövrigt så gick det bra att repa idag. Nu blir det Skins och The Hives. Shazam.

SKINS

image65

Jag tar en paus i mitt liv och går hem och tankar hela säsong 1 nu. Okej?

FUTURE LEGEND

And in the death
As the last few corpses lay rotting on the slimy thoroughfare
The shutters lifted in inches in Temperance Building High on Poacher's Hill
And red mutant eyes gaze down on Hunger City
No more big wheels
Fleas the size of rats sucked on rats the size of cats
And ten thousand peoploids split into small tribes
Coveting the highest of the sterile skyscrapers
Like packs of dogs assaulting the glass fronts of Love-Me Avenue
Ripping and rewrapping mink and shiny silver fox, now legwarmers
Family badge of sapphire and cracked emerald
Any day now
The Year of the Diamond Dogs


- David Bowie

IBLAND ÄR LIVET FINT

image64

Som när du har i läxa att kolla på den här fantastiska filmen.

THIS IS ENGLAND

22:35

image62

I'M DANCING BAREFOOT

Just hemkommen från Dramaten och Macbeth. En minst sagt intressant tolkning av Shakespeares tragedi, där orginalet smulas i småbitar och mixas med Andra Världskrigsinfluenser, Lena Endre i och utan glammiga galaklänningar, Patti Smiths Babelogue och fragment från andra Shakespearepjäser instuckna lite här och var. Visst vred sig mitt konservativt Shakespearedyrkande hjärta då och då vid åsynen av hur det fantastiska orginalmanuset dissekerades fullständigt, men allt som allt var det en mycket sevärd maktskildring med starka skådespelare och häftig koreografi.

Lyssnar på Patti Smith, mer känd som kvinnan i mitt liv. Men nu ska jag sova.

WHEN I SAID I WANTED TO BE YOUR DOG

image61
Det var denne man som väckte mig imorse, för att sedan slå följe med mig under hela dagen. Vart jag än vänder mig finns Jens Lekman, och det känns jäkligt bra. Nu ska han få följa med mig på teater. Tjingeling.

TODAY'S PLAY:

image60
The Flaming Lips - I Was Zapped By The Lucky Super Rainbow

Så på V40


3. Höstjacka. Kyla är onice, minst sagt. Därför gör jag tummen upp åt de här första kalla veckorna då man faktiskt kan ha höstjackan på och inte frysa. Den resterande delen av året lär man få göra åkarbrasa trots tjugoåtta koftor under, så det är lika bra att njuta så länge det varar. Dessutom älskar jag min duffel från topshop.


2. Att jag har biljetter till Arcade Fire på Globen den 5e november! Ska gå med Helena och Jakob och det kommer bli så jäkla bäst av allt.


1. ATT VÄRLDENS BÄSTA THE CURE KOMMER TILL SVERIGE DEN NIONDE FEBRUARI!!! Jag är helt himla jättelycklig, vilket kanske inte är så konstigt. Åh, åh, åh... Äntligen.

Äntligen lite bra konserter att se fram emot som kan fylla upp lite av min enorma festivallängtan. Läs inlägget MY HOOD och ni fattar att det där med kyla, tumvantar och hemmamys inte riktigt är min grej. Är dock medveten om att det delvis beror på att jag inte har något att dela tumvantar och mysa med. Jag är och förblir bitter.

RSS 2.0