DIVINE

Hurra! Idag är jag glad. Stressad, men jag försöker förtränga det. Snart ska jag slänga skolböckerna i väggen och sticka in till stan. Det blir öl i solnedgången, och jag kunde inte ha gjort mig mer förtjänt av det. Annars så:
Lyssnar jag på Sebastien Tellier och Maia Hirasawa
Läser jag förutom "501 spanska verb"? "Den vidunderliga kärlekens historia" & "Hey Dolly"
Längtar jag efter sommaren såklart! Och ett visst Harry Potter-fans söta fejs (hihi).






HIGHSCHOOL LOVERS



Vet ni vad jag gör när jag är såhär stressad? Jag lyssnar på Air. För vackrare och mer avslappnande musik finns det inte i världen. Speciellt skivan Virgin Suicides, soundtrack till den fantastiska filmen med samma namn. Helt otroligt bra.

MYSPACE
IMDB

RAW POWER

God morgon! Idag börjar jag inte förrän halv 1, men jag är sjukt stressad ändå. Måste fixa en massa grejer innan jag sticker till skolan. Jag har ångest. Helgen har varit underbar, men såhär i efterhand känner jag att jag borde ha pluggat istället. Fan, fan, fan. Den här veckan kommer verkligen ta livet av mig.

Måndag: SOK-prov, middag hos mormor, bandrep.
Tisdag: PLUGGA
Onsdag: Statistikredovisning, bandrep
Torsdag: Engelska litteraturprov
Fredag: Spanska slutprov, 90-talsfest

För övrigt ska jag gå på 90-talsfest två fredagar i rad nu. Är riktigt taggad, men jag känner mig en smula stressad inför att knåpa ihop två stycken snygga utstyrslar. För det känns ju tråkigt att ha samma på båda...

BARÍ

Fy fasen. Är inne i den sista pluggspurten men jag är så otaggad att det gör ont. Dagen har varit fin dock, och på vägen hem lyssnade jag på Ojos De Brujo när jag flög ner för backarna på cykeln. Det kanske var dagens bästa stund. Nu känns allt mest trist. Jag vill ut och dricka öl med mina vänner, de ska på spelning men jag måste plugga. Fuck off och dö.

DOCTORS & DEALERS

fhg
Nu kom jag av mig igen. Jag har haft en fruktansvärt fin kväll, var och kollade på några av mina allra bästa vänners spelning, två fruktansvärt bra och fina band. Jag älskar mina vänner, och musik. Och nu börjar jag bli sömnig.

STOP

Jag är just nu mer insatt i Kristina Gyllenstiernas liv än mitt eget och därför en smula förvirrad. Anledningen till att jag publicerade föregående inlägg var ju för att gick och nynnade på Soma med The Strokes. Soma är nämligen den drog som förekommer i Brave, new world (very sci-fi, I know).

Soma is what they would take when hard times opened their eyes
Saw pain in a new way
High stakes for a few names
Racing with the sunbeams
Losing against their dreams

BRAVE, NEW WORLD

Jag älskar att läsa, och kan aldrig hålla mig till en bok åt gången. På mitt nattygsbord ligger alltid en trave påbörjade böcker som varvar efter humör. Just nu ligger där böcker på tre språk; Den vidunderliga kärlekens historia, El Túnel och Brave, new world. Jag tänkte berätta lite mer om den sistnämnda, eftersom det är en sjukt bra och intressant bok av en sjukt intressant författare.

Brave, new world, eller Sköna, nya värld som den heter på svenska, är science fiction och beskriver ett dystopiskt samhälle där sexuell lösaktighet uppmuntras men barnafödande är förbjudet. Istället tillverkas barn genom genmanipulation och har redan vid "födseln" en förbestämd plats i klasssamhället. Namnet Brave, new world är taget ur pjäsen Stormen av William Shakespeare.

Boken kom ut 1932 och är skriven av Aldous Huxley, en amerikansk/brittisk författare som dog 1963 (samma dag som JFK, intressanta fakta jag vet). Det kanske mest intressanta med Aldous Huxley är började med LSD vid 59 års ålder.
Den kloke mannen sa en gång följande om en annan drog, nämligen heroin:

"Who lives longer? A man who takes heroin for two years and dies, or a man who lives on roast beef, water and potatoes 'till 95? One passes his 24 months in eternity. All the years of the beefeater are lived only in time."

I WISH I WAS IN NEW ORLEANS

scar
Sitter och äter färgämnesförpestade marsmallows och skriver om Stockholms blodbad. Lyssnar dessutom på Scarlett Johansson debutskiva Anywhere I Lay My Head som jag tror släpps idag faktiskt. Jag fick den av min bror som praoade på ett skivbolag redan för ett par veckor sedan. Och jag älskar den. Det är mäktigt, melodiskt och magiskt. Tom Waits mästerliga låtar i kombination med Scarletts fulfina röst och darrig klaviatur skapar stämmningbilder som inga andra, och då och då hörs glimtar av såväl David Bowie som Nick Zinner (Yeah Yeah Yeah's) ljuva stämmor.
Detta är, i all sin bräcklighet, årets hittils starkaste skrivsläpp.

FÖR SENT


I lördags satt jag och Clara på en uteservering och huttrade och sjöng "Nu kan du få mig så lätt" så högt som vi bara kunde. Och allt kändes ruskigt bra och fint och sorgligt.

Dom är uppe på taken
alla är högt över staden
Sommarn snurrar fort när vi bara snöar bort
Och jag vågade aldrig hålla din hand
Vi är inte sånna som i slutet får varann

I JUST HAD TO DIE

Idag är jag ledig, vilket betyder att jag borde plugga. Ska skriva ett sexsidigt historia-PM om Stockholms blodbad till på fredag, och välplanerad som jag är har jag inte ens satt igång. Bra jobbat. Jag är trött och omotiverad, och dessutom går Djävulen bär Prada på tv. Jag har ungefär 3 ½ timme till mitt förfogande innan jag ska åka och repa med bandet. Bäst att jag sätter igång.

THELASTSHADOWPUPPETS

THELASTSHADOWPUPPETS
Myspace

BACK TO THE 101

För första gången på riktigt länge känner jag mig helt klar i huvudet. Livet är varken mediokert eller rosenskimrande, men jag är iallafall med till 100%. Det känns bra, men lite ensamt. Jag är motiverad, men lite för trött för att kunna kanalisera min motivation in i något produktivt. Jag borde plugga, men jag tror att jag ska börja med att städa lite. Och sedan ska jag försöka få igång min symaskin och lägga upp två fina kjolar. Kanske åka hem till mormor och prata lite med henne. Lyssna på The Last Shadow Puppets ska jag iallafall göra. Det känns som en bra början.

IIIHHHH.

Livet gick från mediokert till rosenskimrande på två sek. Det är så roligt med pojkar, att man hatar dem för att de aldrig hör av sig, för att sedan bli alldeles pirrig av minsta telefonsamtal. Mer om detta intressanta ämne i framtiden. Nu ska jag rusa.

CALL AN AMBULANCE

albert

HAHA, såg precis att Albert Hammond Jr.s nya skiva kommer heta "Como Te Llama". För det första är det ett sjukt corny namn, och för det andra betyder det ingenting. Det går inte ihop. Eller? Vad vill han oss?

Jag är förvirrad.

UNDERGROUND

En av de jobbigaste skolveckorna är över. Det känns bra. Och inatt har jag sovit 12 timmar, som kompensation för de föregående dagarnas 5-6. Ikväll ska jag troligtvis gå modell på en klubb som en kompis ordnar. Hela den grejen känns absurd. Jag, modell? Inte riktigt va. Vi får se hur det blir med den saken, jag kanske fegar ur. Nu börjar vädret klarna och det kanske blir möjlighet för parkhäng istället. I wish.

De senaste veckorna har varit likadana. Jag är så otroligt otaggad på att festa. Jag gör det ju ändå, och för det mesta är det kul, men det ligger hela tiden något ångestladdat över alltihopa. Hm. Jag tror att jag behöver någon sorts omväxling.

Nu ska jag vila lite.
PUSS

PLAYLIST

* Great Hights- Deportees
* Lipstick Traces - Benny Spellman
* Julianna - David Hofman-Bang
* Going Nowhere - Cut Copy
* Boy - The Magic Numbers
* Bigmouth Strikes Again - The Smiths

MELODIES AND DESIRES

cherryblossomgirl
Nu är alla punkter avklarade utom artikeln. Och även den är inom räckhåll. Idag har varit den internationella duktig-dagen, och snart är det dags för mig att checka ut.

UNDER PRESSURE

Idag har jag varit sjukt produktiv. Nu ska jag bara finna energin att fortsätta dagen i samma goda anda. Tveksamt om det kommer att gå. Jag är döende. Men duktig.

Dagens planering:
[x] Geografiföreläsning 08.00 (omg)
[ ] Inte somna på föreläsningen (hrm..)
[x] Göra klart geografiredovisningen "Expedition Etna"
[x] Hålla tal om pressetik på svenskan
[ ] Skriva klart en artikel och skicka in till LT
[ ] Teater 19.00 - 21.00
[ ] Inte avlida innan dagen är slut

CALM LIKE YOU

Jag är så uttråkad så jag kan dö. Egentligen vill jag bara styra upp mig, ta bussen in till stan, sätta mig i en park med några fina människor och titta på solnedgången och snacka skit. Men jag borde inte. Jag borde plugga, plugga lite till och sedan gå och lägga mig tidigt. Hur det blir har jag inte bestämt än, men under tiden jag funderar tänker jag äntligen ta mig tid till att kolla på In Transit som Rana tipsat om och dricka en massa vatten. Jag återkommer.

WHITE RIOT

fdgjk
Det är lite mycket just nu. Jag vill ha sommar och sol och Arvika. Här är det nästan sommar, och sol är det verkligen, men festival och gladfylla är utbytt mot plugg, panik och prestationsångest. Jag återkommer när livet känns lättare.

DANCE THE BLUES

Nu kommer det äntligen, mitt efterlängtade inlägg med fina filmsnuttar. Det här kommer två klipp från några av mina absoluta favoritfilmer. Fler kommer kanske i framtiden. PEACE


The Royal Tenembaums - "I think we're just gonna to have to be secretly in love with each other".
Vad mer kan man säga?


Eagle Vs. Shark - Fantastisk Let's Dance-cover, helt underbar film.

FALLING DOWN

Äntligen verkar blogg.se, och mitt liv fungera som det ska igen. Denna veckan har varit hysterisk, och helgen ser inte ut att bli mycket bättre (wajn, wajn, det är det jag är bäst på). Nu ska jag snart hoppa in i duschen och styra upp mig och min omgivning litegrann, sedan åker jag in till stan för att gå på några vänners spelning. Efter det planerar jag att förflytta mig för Södermalm till Gärdet och korridorsfest hos Moa. För första gången på länge är jag härligt övertaggat på helg.

EAGLE

Det här är en dag då allt känns orättvist. Och blogg.se är fortfande knäpp. Pff. Nu ska jag i alla fall få spela teater.

I'M ON FIRE

Hey. Jag sitter och smörjer in mig med hudkräm, ska snart gå och lägga mig. Dagen har varit fin, har pluggat på tok för lite men hunnit med mycket annat skoj. Kom precis hem från det första mötet med med våra nya replokalskollegor. Det kändes bra, de var grymt trevliga och det känns som om allt kommer att funka. Pepp! Egentligen tänkte jag lägga upp en samling fina Youtubeklipp som jag valt ut, men blogg.se verkar inte vilja samarbeta med mig. Det får bli imorgon. Nu ska jag sova. PUSS

THE PRETENDER

Hej. Nu har jag återvänt från skogen. De senaste dagarna har varit otroligt roliga, trevliga och fulla på alla sätt. Idag ska jag åka och hälsa på min mormor och morfar, och sedan vet jag inte vad som bjuds. Jag kommer med något nytt, lite roligare senare idag. PUSS!

RSS 2.0