SCIENCE OF SLEEP

Jag kom att tänka på en film jag tycker om, och som jag gärna skulle vilja rekommendera. Den heter Science of Sleep (La Sciences des Rêves) och handlar om... drömmar. Gael García Bernal och Charlotte Gainsbourg, två personer som jag tycker är nästan snyggast och bäst i världen, spelar Stéphane och Stéphanie, två utmärkande individer vars drömvärldar korsas. Surrealistiskt, destruktivt, förvirrat. Och så lite pyssel på det. PRFKT. Se den. Ungefär såhär ser den ut:




Imorgon ska jag vara töntig och tipsa om något igen. Kanske en bok. GONATT

REALITY

Efter många om och men har jag återvänt från de döda. De senaste två dagarna har jag varit sängliggande i feberfrossa och cancerhosta. Men nu har jag varit hos doktorn och fixat penicillin, och är utan tvekan tillbaka på banan. Just nu sitter jag och skriver en krönika som ska skickas in senast imorgon. Har varit på gång lite smått hela veckan, men först nu börjar det gå vägen. Just nu känns det mesta bra, förutom att jag är så rastlös och sällskapssjuk att det kliar i hela kroppen. Imorgon måste jag återvända till jobbet, sedan är frågan vad jag klarar av. Vill för allt i världen inte vara dålig på Arvika. NO WAY.
PS, idag är det min mellannamnsdag! Grattis på mig och alla andra som har det fina namnet Rakel!


STAY YOUNG


Dagens andra snygga man. David Hebert i Sugarplum Fairy. Snygg-Hjälp.

LAST BITTER SONG

Åh, jag är arg. Arg, och trött på att allt är så tråkigt. Pratar med min bästaste vän som är i Philadelphia/NY och festar, shoppar och leker livet. Själv jobbar och sover jag. Och hostar. Och har ångest över att jag behöver städa och skriva en krönika innan onsdag. Över att jag inte har någon ork. Noll. Jag vill också festa, slappa, vara ledig. Vara någon annanstans. Hoppas jag överlever till Arvika. Då blir det fest.


rätt snygg kille

WE GET ON

So long! Idag är sista dagen på jobbet för veckan, och i eftermiddag åker jag ut till landet för att fira midsommar med släkt och familj. Ska bli helt otroligt skönt att komma bort, och att för en gångs skull få vila upp mig ordentligt. Eftersom landstället inte tillhandahar någon internetuppkoppling ses vi inte förrän jag kommer hem igen på söndag kväll. Tidigast. Hoppas att ni har en fantastisk midsommar! PUSS

SUM SUM

Att jobba på bibliotek kan nog vara det mysigaste i hela världen.

HOME SWEET HULTSFRED



Eller, just nu känner jag allra mest home sweet home. Hultan var fantastiskt, men tog extremt mycket på mina redan innan så gott som obefintliga krafter. Överlag var det dock fantastiskt. Babyshambles kan ha varit den bästa festivalupplevelsen i hela mitt liv. Inte för att själva konserten var särskilt bra, helt ärligt talat var den lite av en besvikelse, men så otroligt lycklig som jag kände mig just då har jag nog aldrig känt mig tidigare i mitt liv. De andra konserterna var också riktigt bra, speciellt Markus Krunegård (som jag gick från att ha en gansaka sval inställning till till att verkligen dyrka så fort han klev på scenen), Håkan Hellström, Säkert!, Robyn, Sugarplum Fairy mfl. Och som alltid med festivaler, känns de ännu mer fantastiska när man tänker tillbaka på dem. Med andra ord har jag en hel del nostalgi och fina minnen att se fram emot. Bilden föreställer för övrigt mig, två av mina vänner och våra vänner The Futureheads. Haha.

THE QUIZ

Allt det här och lite till skulle jag vilja fråga innan jag släpper mitt hjärta på vift. Jag tycker att alla pojkar borde behöva genomgå The Quiz innan de släpps ut i världen.

You look nice alright
And I like the way you nod after everything I say
Like it actually means something to you
And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you've cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVD's

But there are things you need to know about me
I'm weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
So I've prepared a quiz for you

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbours?
And is it very much higher than mine?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks? Because I'm still scared of feet

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you've had a few?
Is it fine if I make more money than you?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you'd rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?


Hello Saferide

OPAL EYES

 

www.flickr.com/photos/caitlinghoster/

Idag är en sådan där dag då allt känns jobbigt. Allting bara snurrar och är tröttsamtoch ångestladdat. Vissa dagar känns allt sväva-på-moln-lätt och andra känns allt gråta-grus-svårt. Idag är en av de sistnämnda dagarna. Vet inte riktigt vad jag ska göra för att bli av med den svällande klumpen jag har i halsen. Tror att jag ska ta en promenad ner till vattnet. Jag behöver andas.

FESTIVALPEPP

Hultsfred närmar sig med stormsteg, och jag börjar bli ruskigt peppad. Har precis bokat bussbiljetten, och på onsdag bär det av till ÖB för att köpa nytt tält (det gamla är helt massakerat sedan förra året) och diverse andra nödvändigheter. Har varit lite halvsugen på Hultsfred, och betydligt mer pepp inför Arvika. Men nu är jag otroligt nöjd med mitt beslut att åka på båda. Lovar dessutom att rapportera ALLT. Festival är nämligen något av det bästa jag vet i världen. Håller ni med mig, och vilka festivaler åker ni på i sommar?

RSS 2.0