FLIGHT OF THE CONCHORDS

image100

Det senaste dygnet har jag skrattat så mycket så att jag har haft konstant ont i magen. Allt tack vare Flight of the Conchords, den roligaste tv-serien jag har sett i hela mitt liv. Hahahahaha. Det slutar liksom inte att vara kul bara för att man kollar på det flera gånger. För att vara helt ärlig blir det bara roligare och roligare.

"I can't believe that I'm sharing a kebab with the most beautiful girl I've ever seen with a kebab"

SKRIK OM DU BRINNER

image99
En bild på herr Navid Modiri, som kom att vara min musa igår under en uppsatsskrivning i skolan. Han fanns liksom bara där, från det att jag satte mig på bussen på morgonen och fick för mig att lyssna på honom, enda till solen gick ned och mitt samvete svärtades. Dagen ackompanjerades av tonerna i Jag måste få säga, och jag mådde bra. Tack för hjälpen, Navid!

Gå in på Navid Modiri och Gudarnas myspace och se om "Navid-metoden" funkar för dig med.
Navid har en blogg också. Den är nice. Klicka här.

TELL NO ONE ABOUT TONIGHT


image94
Det är helg, och gårkvällen var grym! Började med att ha ett långt samtal via telefon med en vän jag inte träffat på alldeles för länge. Insåg verkligen hur mycket jag har saknat honom. Sedan stack jag på förfest hos en klasskompis, drog en snabb sväng förbi en annan fest och hamnade till sist på Beckmans där jag dansade med både random och orandom människor som om det inte fanns någon morgondag. Snubblade hem vid fyrasnåret och somnade med ett leende på läpparna.

image93
Shopping-eufori! Har spenderat hela dagen på stan, först var jag och klippte mig och sedan inhandlades både vinterskor, en pälsmössa, en klänning och lite annat skoj. Få saker är bättre än att komma hem med flera kassar fyllda med användbara men festliga plagg, som man riktigt längtar efter att få sätta på sig.

image95
Något annat som inhandlades idag var nytt chai-te, då det känns som mitt gamla har blivit helt smaklöst. Detta luktar extra gott, och jag planerar att njuta av en kopp så fort jag är klar här.

image97
Är lite småförkyld, vilket är trist en dag då man borde vara på topp. En del av mig vill sitta inne och mysa ikväll, medan en annan törstar efter fest och äventyr. Vilken som vinner återstår att se, men min erfarenhet talar för att det kommer bli den andra.

image84
Är lite småsur på en kompis, ett ragg och min lillebror. Ibland förstår jag mig inte på vissa människor.

image98
I och med att jag köpte nya vinterskor idag (som jag älskar) är jag nu tvungen att strosa runt med dem här hemma för att de ska forma sig. Jag vill ju bara ut och visa upp dem på en gång, men jag vet att det är omöjligt om jag vill ha några tår att visa upp i framtiden.

DAGENS SKIVA:

feist
Feist - The Reminder
2007
myspace.com/feist

(DON'T WORRY) IF THERE'S A HELL BELOW, WHERE ALL GOING TO GO

Storstädnings-time! Som så många gånger förr. Nej, denna gången ska jag faktiskt på allvar ta itu med det här. Är i desperat behov av pengar till både fodralklänningar och konsertbiljetter, och nu har mamsen erbjudit mig ett litet bidrag ifall jag tar itu med huset. Jag vore ju en idiot om jag inte nappade på det. Hittils har jag dock inte kommit så långt. Fastnade först framför tvn, och sedan pianot. Nu har jag dock hittat ett nr av Rocky som jag inte läst tidigare, med inget mindre än storstädning som tema. Nu ska jag skjuta upp mitt städprojekt uytterligare, koka lite kaffe och finna motivation.

IMAGE 88

image88

HARD TO BEAT

Insåg precis att jag är ledig imorgon. Skönt. Tippar på att det blir en lugn dag, ska försöka städa lite här hemma, ta en promenad, och sedan träffa en kompis på eftermiddagen när hon slutat skolan. Blogga litegrann borde jag också hinna med, förhoppningsvis betydligt seriösare än så här. Bjuder på en bild på apsnygga Irina Lazareanu också, men sedan är det defenitivt dags att krypa till kojs. Det är en dag imorgon också.


PEOPLE GET READY

Hej igen. Sitter på sängen i mitt rum som luktar surt vin och spelar lite gitarr. Är verkligen inte någon duktig gitarrist, men några låtar kan jag, och dem sitter jag och harvar om och om igen. Helgen var grym, med en riktigt lyckat spelning på fredagen, och skitkul klassfest på lördagen. Det var maskerad och jag var Ziggy Stardust. Otippat.

Ska snart ägna mig fullhjärtat åt den låten jag tycker det är allra roligast att spela och sjunga. People Get Ready med Curtis Mayfield and The Impressions. En låt som har gjorts i så otroligt många olika versioner, men som enligt mig är absolut bäst i orginal. Vilken version gillar ni mest?

Lite kuriosa om låten är att den handlar om medborgarrättsrörelsen i USA och beskriver en av alla civil rights-marcher som hölls under 60-talet.

Någon gång ska jag lista mina favoritcovers, för det finns faktiskt några jag gillar, även om jag för det mesta är dryg och emot. Men det blir inte nu.

KILLING THE BLUES

Visst fasen sitter jag här och är lite kreativ sådär på fredagsmorgonen. Ska snart sticka iväg till skolan, in fact så håller jag på att bli försenad nu. Det jag skulle dela med mig av var iallafall att jag precis tillverkat världens snyggaste tröja. Klassen ska ha vernissage i skolan idag, och lärarna har kommit på den (iallafall i deras ögon) sjukt roliga idén att vi, kulturare som vi är, ska klä ut oss till riktiga kultursnobbar. Visst, helsvart och basker är ju ett säkert kort, men för det första så hittade jag inte min basker, för det andra kände jag för att gå steget längre.. Först sprang jag upp på vinden i jakt på böcker av Nietzsche, Kafka eller någon annan ni-fattar-vilket-spår-jag-är-inne-på-författare (och jag vet  att Nietzsche var filosof och inte författare, men böcker har han ju skrivit). Det gick inget vidare, men jag kom till slut ner med en bok med ryska noveller, röda rummet och bibeln. Helvete, nu måste jag springa. På tishan står det W.W.V.D? - What would Voltaire do? Surprise.

SWEET THING

Skulle vilja skriva något kul, spännande eller intressant just nu. Men jag är för trött. Så jag publicerar detta istället, som jag tyckte var lite halvroligt:


image87

7 saker du varken visste eller ville veta om mig:

1) Jag har en bruten tå. Det roliga med det är inte det faktum att den är bruten lika mycket som att den har varit det i ett halvår nu. Och att det var världens fyllegrej.

2) Jag kan med enkla medel göra mig otroligt lik 3 saker: En hippie, ett lejon och Jesus. En hippie får jag ofta höra att jag är till sättet med, och Jesus blir jag ibland kallad av mina närmare vänner. Fick faktiskt höra av en kille att jag var som ett lejon med för den delen. Efter att vi hade haft sex, hahahaha.

3) Jag är fixerad vid ord, och kan sitta och vrida och vända på dem i timtal bara för skojs skull. Jag är språkfascist också, och det finns ingenting som irriterar mig så mycket som folk som särskriver eller gör syftningsfel.

4) Jag kan inte rapa. Min mamma är likadan, det är helt enkelt fysiskt omöjligt. Det låter kanske ganska nice, men är skitjobbigt när man druckit för mycket öl.

5) Jag har haft sex med min bästa kompis bror. Okej, det är faktiskt inte riktigt sant, men nästan-bror åtminstone. Det är väl illa nog det.

6) Jag är världens Star Wars-nörd och har vetat allt som möjlighetsvis går att veta om karaktärerna. Olyckligtvis har stora delar av den vetskapen fallit i glömska med åren. Nu nöjer jag mig med filmerna, samt en titt i något av episod-lexikonen då och då.

7) Jag är uppvuxen med Nationalteatern, och när jag var 7 eller nåt så ville jag ställa upp i skolans melodifestival med Kolla Kolla. Måste jag påpeka att de inte lät mig vara med?

TRASH HOLOGRAM

Om jag inte hade varit så jävla mätt (på cashewnötter lustigt nog) hade jag satt på någon riktig snuskelektro som typ Crystal Castles och dansat järnet. Men nu är jag mätt. Så jag sitter kvar.

BON DO ROLE

image86

Myspace

(Förövrigt så älskar jag dem.)

HOT GIRL, WICKED HAIR

279579-85

BITE ME, NÖJESGUIDEN!

image77
Att bandet har spelning på fredag! Ska bli grymt kul, även om jag i vanlig ordning gått runt och varit nervös i en vecka redan.

image79
Har dessutom en fest på lördagen att se fram emot, som med all säkerhet kommer bli skitkul. Det är en maskerad med det kanske bredaste tänkbara temat: film och musik. Vad jag ska klä ut mig till är fortfarande ovisst, men det lutar mot Ziggy Stardust.

image80
Ikväll ska jag till en fik där ett helt gäng kompisar lirar, bland annat bästa Katarina och Boris. Ska bli mysigt.

image81
Denna konstanta trötthet. Vädret och min ständiga överaktivitet har lett till att det var ruskigt länge sedan jag kände mig riktigt pigg sist.

image84
Att lillebrorsan köpt en MacBook. Jag vet att jag borde vara glad för hans skull, men det är jag inte. Jag är bitter.

image83
Att världens bästa film Det Levande Slottet går på Canal+ just nu, men att jag inte kommer hinna se klart den innan jag måste bege mig ut i kylan. ARGH!

TODAY'S PLAY:

image76
Edith Piaf - La Vie en Rose

CRAVINGS


1. Skor i allmänhet, dessa i synnerhet.


2. En resa till Israel. Finns ingen plats jag så gärna skulle vilja åka till just nu.


3. Konsertbiljetter. Bland andra Ed Harcourt, The Hives, The Magic Numbers och The Thrills står på önskelistan.

Tidiga julklappar, någon?

ADIOS AMIGOS

image72

Nu blir det kalas.

PLAYLIST

Dagens playlist blir inte en egenkomponerad, utan den från skivan jag fick i Mojo igår. Cigarettes and Alcohol - 15 tracks celebrating the pleasures of drinking and smoking. Kan det bli mycket bättre än såhär?:

  • The Bottle - Gill Scott-Heron & Brian Jackson
  • Smoke! Smoke! Smoke! (That Cigarette) - Tex Williams
  • Red Red Wine - Tony Tribe
  • One Draw - Rita Marley
  • Scotch On The Socks - The Shadows
  • Lipstick Traces - Benny Spellman
  • Drinkin' Wine Spo-Dee-O-Dee - Jerry Lee Lewis
  • One Scotch, One Bourbon, One Beer - Amos Milburn
  • Give Me A Pigfoot & A Bottle Of Beer - Nina Simone
  • Four Cigarettes - Malcolm Middleton
  • Alligator Wine - Screamin' Jay Hawkins
  • I Keep On Drinkin' - Blind Willie McTell
  • Whiskey And Wimmen - John Lee Hooker
  • Drinkin' Whiskey - Laurel Aitken
  • Smoke Gets In Your Eyes - Dinah Washington

CELLULOID HEROES

image71

Sitter och gör sådär härligt mycket saker på en gång, just hemkommen från en väns vernissage. Spelar, bas, äter frukt och kollar på en dokumentär om Greta Garbo på min favoritkanal Viasat History. Vad jag älskar den kvinnan! Så otroligt vacker, och till skillnad från dagens skådisar vars liv ständigt fläks ut i media in i minsta detalj finns det en sådan mystik kring henne. Lite rolig kuriosa är att jag och hon faktiskt är födda på samma dag, samt att hon dog året då jag föddes. När jag var liten brukade min pappa alltid skämta om att det var ödesbestämt att jag skulle bli den nya Greta Garbo. Och vem vet.... Förövrig är jag trött. Natten blev lång, men mysig.

Don't step on Greta Garbo as you walk down the Boulevard,
She looks so weak and fragile that's why she tried to be so hard
But they turned her into a princess
And they sat her on a throne,
But she turned her back on stardom,
Because she wanted to be alone.
-The Kinks

IT MIGHT AS WELL BE NOW

Sitter hemma och har ångest över en massa olika saker. Hur mycket saker jag vill ha. Hur lite pengar jag har att köpa saker för. Hur mycket det finns som jag måste göra. Att jag är alldeles för lat för att göra något alls. Äsch. Mount Pleasure går på som vanligt. Jag börjar bli läskigt insnöad.

ARCADE FIRE

image70

CSS Suxxx

image69

Det är lustigt. Under större delen av lovet har jag varit rätt seg och njutit av att sitta hemma och inte göra någonting. När jag väl gått ut har det dock varit grymt kul. På ett sätt känns det skönt att skolan börjar igen, jag behöver lite påtvingade rutiner i livet annars blir det alldeles för ohälsosamt. Å andra sidan vill jag inget hellre än att ha helg igen så att jag kan klä ut mig till Jack the Ripper, dricka Staropramen, dansa till benen viker sig och hångla upp en tågkontrollant. Eller något helt annat.

HAITI

Godmorgon! Har faktiskt ingen aning om vad jag gör uppe såhär tidigt, men för en gångs skull vaknade jag faktiskt i ottan, full av energi. Misstänker dock att det bara är en illusion, och att den vardagliga tröttheten snart kommer infinna sig. Även idag lyssnar jag på Moneybrothers Mount Pleasure, som jag faktiskt tycker är fullkomligt lysande. Något annat alldeles lysande är att jag ska på Arcade Fire ikväll. Ka-ching.

TODAY'S PLAY:

image68

MONEYBROTHER - MOUNT PLEASURE

NOT FOR ALL THE LOVE IN THE WORLD

Godmorgon. Sitter och lyssnar på The Thrills och försöker samla energin som krävs för att kunna göra en snabb städ-raid. Gårkvällen var underbart kul, även om jag idag har lite ångest över hurvida jag lämnade några vänner i sticket eller inte. Men jag försöker att fokusera mindre på det och mer på att det faktiskt var en underbart kul kväll. För det var det faktiskt.


WAKE UP

Okej, jag måste verkligen vara världens sämsta bloggare. Men nu får det vara nog med det. Det roliga med den här bloggen må förvisso vara att ingen av mina kompisar vet om att den existerar, men nu börjar till och med jag tycka att det är lite väl dött här. Ska därför göra bot genom att uppdatera som bara den den närmaste tiden, även när tiden och lusten inte verkar vilja infinna sig. Börjar med detta underbara klipp med David Bowie & Arcade Fire. Idag ska jag först städa mitt rum, sedan träffa en kär vän för lite mental coaching. Efter det blir det kanske en sväng till kyrkogården, middag med släkten, och till sist veckans andra halloween/allahelgonafest. Sounds like a song.


RSS 2.0